InnovatieLink werkt inhoudelijk samen met Petrochem om verhalen van innovatieve MKB-ondernemers onder de aandacht te brengen. In de nieuwste editie van Petrochem is Pontiflex aan het woord over hun modulaire fietsbrug van duurzame materialen. Daarnaast hebben twee nieuwe bedrijven zich gemeld bij ChemieLink partner Green Chemistry Campus: Alert Isolatie en Impershield.

Pontiflex

Fietsen is gezond en goed voor het milieu. Bovendien zouden nieuwe fietsverbindingen zelf veel duurzamer kunnen zijn. Met die overtuiging heeft Pontiflex een modulaire fietsbrug van duurzame materialen ontworpen. Nu zoeken oprichters Joris Vermeulen en Ronald Smallenburg nog een gemeente die voor hun innovatie durft te kiezen. En ook een chemiebedrijf dat bereid is om kennis en geld te investeren.

Nieuwe bedrijven bij Green Chemistry Campus

Onlangs hebben zich twee nieuwe bedrijven gemeld bij ChemieLink partner Green Chemistry Campus. Alert Isolatie gaat een biobased hybride kunstgrasveld ontwikkelen dat bestaat uit gewoon gras, kunstgras en een biobased component. Biopolymerenproducent Impershield levert plantaardige harsen en oliën aan de verfindustrie, verpakkingsindustrie en de bouw.

Lees hieronder de volledige verhalen in Petrochem: