Jules Dock Composites produceert op het Rotterdamse RDM-terrein momenteel 900 ballusterpalen voor voetgangers-en fietsbruggen in Rotterdam. Met vacuüm-infusie productietechniek worden de ballusters opgebouwd uit vezelversterkte kunststof.

Uitstraling bamboehout

Composiet brugleuningen zijn lichter en onderhoudsvriendelijker in vergelijking met houten of stalen brugleuningen. Wat deze brugleuningen nog unieker maakt is de uitstraling van bamboehout. Voor dit project zijn specifiek basismaterialen geproduceerd om deze uitstraling te verkrijgen. Door deze bamboehoutlook krijgt de brug een natuurlijke uitstraling waarmee het goed past binnen de omgeving waarin de bruggen worden geplaatst.

Voorafgaand aan de definitieve productie heeft Jules Dock Composites ook het engineeringtraject uitgevoerd en de specifieke productietechniek ontwikkeld.

Composiet offshore windturbine toren

Jules Dock timmert flink aan de weg met composietconstructies. Het bedrijf sleepte in december ook de juryprijs van de Offshore Wind Innovation Award in de wacht voor het ontwerp van een offshore windturbine toren van composiet.

Kijk voor meer info op de website van Jules Dock Composites.