Visie & missie

Het MKB speelt een belangrijke rol in innovatie. De innovatie die nodig is om van Nederland een duurzame samenleving te maken. In de wirwar van financieringsregelingen en samenwerkingsverbanden is het voor het MKB een uitdaging om hun innovatie-ambities te realiseren. Innovatielink helpt MKB’ers in de sectoren chemie en energie bij vragen en knelpunten op de weg van vinding naar markt. Met heldere, concrete adviezen en een InnovatieAtlas en een FinancieringsAtlas bieden wij inzicht in netwerken en financiering.

Wij matchen innovatievraag en -aanbod. Hiermee maakt Innovatielink haar missie waar: een gezond innovatieklimaat in de sectoren chemie en energie.

Welke technologieën houden ons bezig?

InnovatieLink ondersteunt de technologieën die deel uitmaken van het Topsectorenbeleid van het ministerie van Economische Zaken. Deze technologieën omvatten in de praktijk vaak een brede groep MKB-bedrijven en kennisinstellingen. Een voorbeeld is de ontwikkeling van nieuwe (bio)kunststoffen. Het gaat daarbij niet alleen om het maken van deze (bio)kunststoffen, maar ook om de verwerking van deze stoffen in halffabricaten en nieuwe producten. Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van warmtetechnologie, waarbij niet alleen het ontwerpen en maken van nieuwe apparaten van belang is, maar ook de installatie daarvan in woningen, kantoren en andere gebouwen door installateurs. Kortom de technologieën uit het Topsectorenbeleid geven InnovatieLink een richting, maar beperken ons niet in de ondersteuning van MKB, zolang er aansluiting is.

Wilt u meer weten over de technologieën die wij ondersteunen?
Vind meer informatie over het topsectorenbeleid en -technologie in de chemie en energie.

Klik hier voor de algemene folder van InnovatieLink.

Vacatures

Dienstverlenend, altijd nieuwsgierig, verbinder pur sang, gedreven door innovatie en met kennis van chemie- of energiesector? Of simpelweg een pro in communicatie of financiën en ervan overtuigd dat jij meerwaarde levert aan de vraag van het MKB? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Geïnteresseerd? En zin om ons team te komen versterken?
Bekijk onze vacatures

Lokale vestigingen

MKB-ondernemers die op zoek zijn naar praktische ondersteuning bij hun innovatieproject in de chemie, biobased economy en energiesector, kunnen ook terecht bij een van de lokale vestigingen van InnovatieLink.

Noord-Nederland

Entrance-870x400

Voor ondernemers in Noord-Nederland, is een loket geopend in Groningen in het gebouw van EnTranCe bij het Zernike Complex. Elke woensdag is daar een innovatiemanager aanwezig waar ondernemers maar ook onderzoekers en studenten terecht kunnen met hun innovatievragen. Neem voor meer informatie contact op met Elzo de Lange, e.delange@innovatielink.nl.

Zuid-Holland

groot-handelsgebouw-mist

In het Groothandelsgebouw in Rotterdam is InnovatieLink een partnership aangegaan met Venture Café en CIC. Elke dinsdag houdt InnovatieLink daar een inloopspreekuur. Daarnaast biedt InnovatieLink samen met Venture Café op een aantal donderdagen ondernemers de gelegenheid om zich te laten adviseren door een gespecialiseerde innovatiemanager. Bovendien vinden hier regelmatig intensieve kennissessies plaats. Kijk op onze evenementenkalender voor actuele activiteiten. Neem voor meer informatie contact op met Monique Blokpoel, m.blokpoel@innovatielink.nl.

Partners

Onze partners in innovatie

Topteams voor Kennis en Innovatie

Communities of Innovation

Hotspots voor innovatieve bedrijvigheid

Mediapartners

Brancheverenigingen

InnovationLABs

Centers forOpen Chemical innovation (COCi)

Maatschappelijke partners

Overige partners