FinancieringsAtlas: Netwerk van financiers

De FinancieringsAtlas biedt meer dan alleen een landelijk overzicht. De financiƫle instellingen en overheidsorganisaties die in de FinancieringsAtlas zijn opgenomen, vormen in wezen een netwerk van organisaties die innovaties van MKB-ondernemers in de energie en biobased sector gericht willen ondersteunen.

Masterclass Financiering

InnovatieLink biedt innovatieve ondernemers in de energiesector interessante mogelijkheden om  in contact te komen met financiele partijen.  Tot ons aanbod behoort een Masterclass Financiering waarin de verschillende financieringsvormen de revue passeren.

InvestorDay

Voor ondernemers in de energiesector die op zoek zijn naar risicokapitaal organiseert InnovatieLink jaarlijks een InvestorDay. Bedrijven die door de selectie komen, krijgen intensieve begeleiding en kunnen zich presenteren voor een select gezelschap van private investeerders en publieke fondsen. Voor investeerders die willen investeren in energie-innovaties biedt de InvestorsDay de kans om snel en doeltreffend een geschikte kandidaat te vinden.

Financieringsloket: een op een contact

Innovatieve ondernemers in de energiesector kunnen ook  direct een innovatiemanager benaderen via het FinancieringsLoket voor laagdrempelige, praktische ondersteuning.

Ondernemersvragen

Voor innovatieve MKB-ondernemers valt het niet mee om hun weg te vinden in de wirwar van financieringsmogelijkheden. We geven daarom antwoord op de meest voorkomende ondernemersvragen over de financiering van innovatie:

Voor welke financieringsvormen kom ik in aanmerking?

Hoe bepaal ik mijn financieringsbehoefte?

In welke levensfase bevindt mijn onderneming zich?

Is mijn bedrijf klaar om financiering aan te trekken?