Financiering van innovatie

Voor innovatieve MKB-ondernemers valt het niet mee om hun weg te vinden in de wirwar van financieringsmogelijkheden. We geven daarom antwoord op de meest voorkomende ondernemersvragen over de financiering van innovatie:

Voor welke financieringsvormen kom ik in aanmerking?

Hoe bepaal ik mijn financieringsbehoefte?

In welke levensfase bevindt mijn onderneming zich?

Is mijn bedrijf klaar om financiering aan te trekken?

 

Masterclass Financiering en InvestorsDay

InnovatieLink biedt innovatieve ondernemers interessante mogelijkheden om  in contact te komen met financiele partijnen.  Tot ons aanbod behoort een Masterclass Financiering waarin de verschillende financieringsvormen de revue passeren. Daarnaast organiseren we jaarlijks een InvestorsDay waarin een geselecteerd gezelschap van startups en scaleups een presentatie houdt voor potentiële investeerders.

Financieringsloket: een op een contact

Innovatieve ondernemers in de energiesector kunnen ook  direct een innovatiemanager benaderen via het FinancieringsLoket voor laagdrempelige, praktische ondersteuning.

FinancieringsAtlas: Netwerk van financiers

De FinancieringsAtlas biedt meer dan alleen een landelijk overzicht. De financiële instellingen en overheidsorganisaties die in de FinancieringsAtlas zijn opgenomen, vormen in wezen een netwerk van organisaties die innovaties van MKB-ondernemers in de energie en biobased sector gericht willen ondersteunen.