Veel regelingen en financieringsvormen zijn toegesneden op een bepaalde doelgroep. Een van de criteria is de leeftijd van het bedrijf. Om meer gericht kans te maken op financiering is het goed om vooraf te bepalen in welke fase uw onderneming zich bevindt.

Pre-start

U hebt een idee en bent druk bezig te bewijzen dat uw product of dienst de markt kan veroveren. Hiervoor voert u tests en pilots maar betalende klanten hebt u echter nog niet. Voldoet uw onderneming aan deze beschrijving? Dan bevindt u zich in de pre-startfase.

Startup

Hierna volgt de startfase. U haalt nu de eerste betalende klanten binnen en uw onderneming groeit uit tot een bedrijf dat stabiele inkomsten genereert uit uw eerste product of dienst op de Nederlandse markt. Ook als uw omzet al zeer groot is, wordt deze periode de startfase genoemd.

Upscaling – Groei

Houdt u zich bezig met het internationaal uitrollen van uw product of dienst? Of lanceert u nieuwe producten of diensten? Dan bevindt uw onderneming zich in de groeifase. U zoekt nu nieuwe kansen waarmee u de verdere groei van uw onderneming zekerstelt.

Om te beoordelen of uw bedrijf is voorbereid op groei en hoe u het doet ten opzichte van andere ondernemers heeft NL Groeit de nationale groeitest ontwikkeld. Met deze assessment tool krijgt u binnen 20 minuten een goed inzicht waar u staat en waaraan u kunt werken.

 

Vragen? Neem dan contact met ons op

Wij gaan graag voor u op zoek naar de juiste bronnen of adviseurs, die u kunnen helpen om de levensfase van uw onderneming te bepalen. Neem contact op of raadpleeg de FinancieringsAtlas.