Bent u investment ready?

Of u klaar bent om financiering aan te trekken hangt af van meerdere factoren. Uw begrip van de financieringsmarkt bijvoorbeeld, de kwaliteit van uw plan en de bijbehorende financiële cijfers. Een onderneming die klaar is om financiering aan te trekken, wordt ook wel investment ready genoemd. Als uw onderneming investment ready is, verkleint u de doorlooptijd van uw financieringsaanvraag, verkleint u de kans op een frustrerend traject en vergroot u uw kans op het aantrekken van kapitaal.

Match met financier

Wilt u goed met een financier kunnen praten? Dan is het belangrijk te begrijpen welke beweegredenen deze partij heeft én of die passen bij uw onderneming en financieringsvraagstuk. Zo zal een bank vaak op zoek zijn naar zekerheden, een venture capitalist naar groeikansen en de crowd naar relevantie. Benieuwd welke financieringsvorm het best bij u past? Raadpleeg hiervoor ons overzicht.

Overtuigen

De volgende stap is het overtuigen van de financier. Of u nu subsidie toegekend wilt krijgen, krediet wilt ophalen via een crowdfunding-platform of risicokapitaal wilt aantrekken bij een participatiemaatschappij; u moet altijd kunnen aantonen dat uw bedrijf de juiste keuze is om financiering aan te verstrekken. Vaak doet u dit met een goed doordacht businessplan en bijbehorende financiële informatie.

Vragen? Neem dan contact met ons op

Wij gaan graag voor u op zoek naar de juiste bronnen of adviseurs, die u kunnen helpen om de levensfase van uw onderneming te bepalen. Neem contact op of raadpleeg de FinancieringsAtlas.