Energiebedrijf Engie heeft Biogas Plus overgenomen. Biogas Plus was een van de deelnemers aan het SKIL-programma van InnovatieLink en houdt zich bezig biovergisting en groengas. Met de overname wil Engie een stap voorwaarts zetten met de ontwikkeling van groen gas in Nederland. 

De vraag naar groen gas in Nederland neemt sterk toe terwijl de beschikbaarheid daarvan nog beperkt is. Engie wil met deze overname de ontwikkeling van groen gas versnellen. Het kan aardgas vervangen daar waar duurzame elektriciteit niet overal een oplossing is. Daarnaast draagt het direct bij aan de landelijke doelstellingen voor duurzame energieopwekking.

De specialistische kennis die noodzakelijk is voor het ontwikkelen van dergelijke installaties is nog schaars in Nederland. Biogas Plus beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van het biologische proces en de bijbehorende technologie voor zowel co-vergisting, afvalvergisting als mestvergisting. Het bedrijf is actief door de hele keten van advies en ontwerp tot bouw en onderhoud van installaties. Biogas Plus is betrokken bij vele tientallen projecten van ombouw tot volledige nieuwbouw en van klein tot grootschalig. Door de overname kan Biogas Plus gebruik maken van het internationale netwerk van Engie en vormgeven aan de groeiambities in Europa. Zo wordt naast diverse projecten in Nederland al gewerkt aan projecten in Frankrijk.