Tijdens de finale van de OFFSHORE WIND INNOVATION CHALLENGE presenteren drie finalisten hun innovatie en wordt bekend wie de Offshore Wind Innovator van 2018 is!

Donderdag 29 november pitchen de drie finalisten van de Offshore Wind Innovation Challenge hun innovatie tijdens de Offshore Wind Innovation Challenge 2018 finale. Aan het eind van dit event zal bekend worden wie er vandoor gaat met de titel Offshore Wind Innovator 2018!

De drie finalisten zijn:

  • Ridderflex. Ridderflex heeft een slimme fender ontworpen voor boten die willen aanlanden bij windmolens op zee.
  • MEL Systems en Filtertechnick bieden een oplossing waardoor ter plekke een goede analyse gemaakt kan worden van de conditie van de olie in de windmolens.
  • En Skeye and ProDrone hebben samen nagedacht over het inzetten van drones voor het inspecteren van windmolens in de nacht.

Naast deze slimme oplossingen voor de offshore wind sector is het event tegelijkertijd een meet-up voor de Offshore Wind Innovators Community. Tijdens de meet-up presenteert Martin Weissmann de activiteiten van de Community van het afgelopen jaar en ingaan op de plannen voor 2019!

Heeft u interesse in dit event dan kunt u uzelf aanmelden via deze link, of stuur een directe mail naar Martin Weissmann! (Let op! Vanwege het beperkte aantal plekken is aanmelden vereist)

Het doel van de Challenge is om innovatieve ideeën en producten in de offshore wind markt te zetten doormiddel van het koppelen van startups en MKB aan partijen als Gemini, SeaZip en TKI wind op Zee.

Na twee inhoudelijke  selectierondes met ruim 19 MKB  en startup bedrijven uit het binnen en buitenland zijn er 3 finalisten geselecteerd die hun innovatie/producten zullen pitchen tijdens de Offshore Wind Innovation Challenge finale, donderdag 29 november bij DOB Academy Delft, vanaf 15.30.

Deze Challenge wordt mede ondersteund door de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA) TKI wind op Zee, en uitgevoerd door InnovatieLink & Offshore Wind Innovators.