Vanaf 1 juli kunnen ondernemers in de energiesector die advies willen over hoe en waar ze financiering zouden kunnen vinden voor hun innovatie, terecht bij het FinancieringsLoket. Deze korte gesprekken zijn te vergelijken met een consult bij de huisarts: analyse, diagnose en advies. InnovatieLink zal deze kosteloze service voor de TKI’s van de topsector Energie gaan verzorgen.

Ondernemers die bezig zijn met innovaties in urban energy, offshore wind, nieuw gas, bio-energie en de industrie kunnen een beroep doen op het loket. Een gespecialiseerde innovatiemanager zal tijdens 1 à 2 contactmomenten met ondernemers meedenken over hun financieringsbehoefte, hun ‘investor readiness’ bespreken en hen zo nodig doorverwijzen. Het doel is om ondernemers laagdrempelig op weg te helpen. Zodat ze eenvoudiger de juiste financiering vinden en hun innovatie sneller naar de markt kunnen brengen.

Valorisatiehub

Het Financieringsloket maakt deel uit van een pakket aan financiële diensten die InnovatieLink als ‘Valorisatiehub’ voor de Topsector Energie uitvoert. Zij zijn daarvoor een samenwerking aangegaan. Zo organiseert InnovatieLink voor ondernemers van onder meer TKI Energie de Masterclass Finance waar start-ups en scale-ups inzicht krijgen in welke financieringsinstrumenten het beste bij hun innovatie passen. Daarnaast staat de InvestorDay op het programma waar investeerders en innovatieve ondernemers de gelegenheid krijgen om met elkaar in contact te komen.

Het FinancieringsLoket is bereikbaar via financieringsloket@innovatielink.nl