Bent u een innovatief mkb bedrijf en internationaal actief? Ziet u kansen om met partners buiten Europa innovatieve technologie te ontwikkelen maar wilt u eerst de technische en economische haalbaarheid onderzoeken? Dan is INNOWWIDE wellicht iets voor u. De eerste oproep (call) is geopend op 1 april 2019 en sluit op 31 mei 2019.

INNOWWIDE is een project onder Horizon 2020 met 11 Europese partners waaronder de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) met als doel het stimuleren van het Europese mkb bij internationalisering.

In INNOWWIDE kunt u een zogeheten ‘Viability Assessment Project’ (VAP) uitvoeren voor het onderzoeken van de technische haalbaarheid. Het biedt ook mogelijkheden om te kijken naar bijvoorbeeld het juiste businessmodel of het onderzoeken van de juridische aspecten. Zo maakt u een juiste inschatting of u een bepaald ontwikkelingstraject op wilt gaan zetten met een partner buiten Europa.

INNOWWIDE is een tender waarin een adviescommissie de meest kansrijke projecten selecteert. INNOWWIDE staat open voor Europese mkb bedrijven die R&D samenwerking op willen zetten met een partner buiten Europa. Het gaat om projecten met in potentie een grote impact op de doelmarkt.

Budget

Het budget is € 3 miljoen. Per project geldt een fixed grant van € 60.000 en de minimale projectomvang is € 86.000. Een partner buiten Europa wordt via INNOWWIDE als subcontractor gefinancierd.

INNOWWIDE staat open voor alle technologiegebieden. De adviescommissie beoordeelt projecten op:

    • impact
    • excellentie
    • kwaliteit en efficiëntie van implementatie

Kijk op de site van INNOWWIDE voor informatie en voor aanvragen.