In mei start de tweede editie van de Offshore Wind Innovation Challenge. Het doel van deze uitdaging is om innovaties in de offshore windindustrie te versnellen. Offshore Wind Innovators zoekt naar bedrijven die op zoek zijn naar een innovatieve oplossing voor de technische uitdagingen waar zij voor staan. Ze worden uitgenodigd om zich nu aan te melden als business partner voor de Offshore Wind Innovation Challenge 2019.

Om een ​​van de grootste infrastructurele ontwikkelingen in de Nederlandse geschiedenis te bouwen, moeten offshore windparken betaalbaarder, betrouwbaarder en duurzamer worden. Het versnellen van technische innovatie en het implementeren ervan, geeft offshore wind een betere positie in het energiesysteem, zowel in Nederland als internationaal. Daarom heeft Offshore Wind Innovators het initiatief genomen tot de Offshore Wind Innovation Challenge.

De uitdaging start met een oproep aan bedrijven om hun technische uitdaging te delen. Uitdagingen tijdens de ontwikkelings-, installatie-, exploitatie- en onderhouds- of ontmantelingsfase. Vervolgens worden MKB-ondernemers en start-ups die aangesloten zijn bij de community uitgedaagd en ondersteund om met innovatieve oplossingen te komen die binnen zes maanden klaar zijn voor gebruik.

In 2018 bedachten innovatieve ondernemers oplossingen, bijvoorbeeld voor een duurzamer fender voor schepen, in situ olie-analyse en nachtelijke inspecties met behulp van een drone.

Lees hier meer of neem contact op met Erwin Coolen, e.coolen@innovatielink.nl