Ridderflex & Plastics, een producent van rubber en kunststoffen, won gisteren middag de Innovation Challenge van Offshore Wind Innovators. Zij waren in zee gegaan met de uitdaging van SeaZip, die op zoek is naar een nieuw type fender voor hun schepen. 

De jury kende hun de eerste prijs toe niet alleen vanwege hun innovatieve oplossing, maar ook het volledige proces waar Ridderflex met deze challenge door heen gelopen is. Door eerst een probleemanalyse te maken en in gesprek te gaan met deskundigen, lukte het bedrijf om het probleem goed te begrijpen. Ze slaagden erin om een nieuw type fender van polyether urethaan te presenteren dat voldoet aan de behoeften van SeaZip. Dit leidde de jury tot het besluit om hen te kiezen als de winnaar van de Innovation Challenge 2018.

Erwin Coolen opende de finale van de Innovation Challenge in Delft op de DOB-Academy en als Key Note-speaker sprak Hans Timmers van NWEA over het belang van innovaties in de offshore windsector. Ook werden de vijf challenges van de bedrijven nogmaals kort belicht door Gemini, SeaZip en TKI Wind op Zee. Daarna waren de drie finalisten aan de beurt: Ridderflex, MEL Systems & Filtertechnick en Prodrone & Skeye. Met een korte pitch van maximaal 8 minuten presenteerde zij hun oplossingen voor de Offshore Wind Innovators Community en andere geïnteresseerden.

Lees meer over de Challenge en de Offshore Wind Innovators Community hier: