Wil de energietransitie slagen, dan moet Nederland beschikken over voldoende én goed opgeleid vakpersoneel. Bedrijven en onderwijsinstellingen presenteerden hun gezamenlijke plannen daartoe onder de noemer ‘De Uitdaging’ aan staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer tijdens de Werkconferentie Topsector Energie.

De inzet: verhogen van de instroom, verbetering van op-, om- en bijscholing, verhoging van arbeidsproductiviteit, vernieuwing in onderwijs- en bedrijfsprocessen en slimme investeringen in onderzoek.

Klimaatdoelen samen oppakken

In De Uitdaging hebben zich tientallen bedrijven, ROC’s, AOC’s en hogescholen verenigd, van ROC Midden-Nederland en Stedin tot de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Van Dorp Installaties. “Wij gaan onze klimaatdoelen alleen voor elkaar krijgen als we het samen doen, ieder voor zich gaat het niet lukken”, betoogt Marsha Wagner, programmadirecteur van de Human Capital Agenda van de Topsector Energie. “Met lef moeten we oplossingen buiten de gebaande paden durven zoeken!”

Lees het volledige nieuwsbericht op Topsector Energie: