Innovatieve ondernemers in de energiesector die op zoek zijn naar financiering kunnen een beroep doen op talloze vormen van ondersteuning. Het is daarom verstandig om inzicht te krijgen in alle mogelijkheden en eventueel meerdere instrumenten te combineren. Zo kunnen ondernemers hun innovaties financieren tegen de meest gunstige voorwaarden. Tijdens de Masterclass Finance die InnovatieLink op 19 september organiseerde, passeerden alle instrumenten de revue.

Voor een zaal vol startende en groeiende ondernemers gingen de sprekers in op de kansen en beperkingen van subsidies, nationale en regionale ontwikkelingsfondsen, venture capital, bankleningen, crowdfunding en business angels. Als vertegenwoordigers van financiële organisaties konden zij direct ingaan op vragen van ondernemers en contact leggen.

Gezien de grote belangstelling en levendige discussies voldoet de Masterclass Finance aan de behoefte van innovatieve ondernemers die door de wirwar van financieringsvormen het bos niet meer zien. “Het was zeer nuttig om het investeringslandschap voor innovaties in sneltreinvaart voorbij te zien komen. Voor mij was het vooral de vraag welke type financier het beste bij mijn onderneming past voor de bedrijfsfase waarin ik in zit, en vooral ook om te horen waar financiers naar kijken als ze een investeringsaanvraag beoordelen. Dit geeft enerzijds inzicht en anderzijds stof tot nadenken.”

Klik hier als u de presentaties van de sprekers op 19 september wilt downloaden

Vanwege het succes zal deze Masterclass herhaald worden, naar verwachting in de eerste maanden van 2020. Ondernemers in de energiesector die hierbij aanwezig willen zijn, kunnen hun interesse aangeven door een mail te sturen naar financieringsloket@innovatielink.nl.