Bedrijven die producten en diensten voor duurzame energieopwekking, energiebesparing en/of een flexibele betrouwbare energie-infrastructuur ontwikkelen of produceren voor de gebouwde omgeving kunnen een beroep doen op de vernieuwde subsidie Urban Energy. Deze regeling opent op 1 april.

De Urban Energy subsidieregeling richt zich specifiek op innovatieprojecten zoals de opwekking van zonne-energie via PV-technologie├źn en de integratie van zonnestroomsystemen op daken, in gevels en ook in het buitengebied. Ook projecten voor civiele infrastructuur en op water (drijvende systemen) komen┬á in aanmerking.

Wijzigingen Urban Energy

De subsidie Urban Energy is op een aantal punten veranderd. Zo is bijvoorbeeld Programmalijn 0 verwijderd. Deze ging over kortetermijn-innovaties aardgasloze wijken, woningen en gebouwen. De nieuwe DEI+regeling stimuleert voortaan innovaties op dit gebied.

Ook de inhoudelijke beschrijvingen van de programmalijnen zijn aangepast. De nieuwe programmalijnen en uitgebreide informatie over alle wijzigingen vindt u op de pagina’s van Urban Energy.

Meer weten?