In mei start de tweede editie van de Offshore Wind Innovation Challenge. Het doel van deze uitdaging is om toegepaste innovaties in de offshore windindustrie te versnellen. Offshore Wind Innovators zoekt naar bedrijven die op zoek zijn naar een innovatieve oplossing voor de technische uitdagingen waar zij voor staan. Ze worden uitgenodigd om zich nu aan te melden als zakenpartner voor de Offshore Wind Innovation Challenge 2019.

Om een ​​van de grootste infrastructurele ontwikkelingen in de Nederlandse geschiedenis te bouwen, moeten offshore windparken betaalbaarder, betrouwbaarder en duurzamer worden. Het versnellen van technische innovatie en het implementeren ervan in de offshore-markt, geeft offshore wind een betere positie in het energiesysteem, zowel in Nederland als internationaal. Daarom heeft de Offshore Wind Innovators-community het initiatief genomen tot de Offshore Wind Innovation Challenge.

De Innovation Challenge start met een oproep aan bedrijven om hun technische uitdaging te delen. Uitdagingen tijdens de ontwikkelings-, installatie-, exploitatie- en onderhouds- of ontmantelingsfase.  Vervolgens worden het MKB en start-ups die aangesloten zijn bij Offshore Wind Innovators uitgedaagd en ondersteund om binnen met innovatieve oplossingen die binnen zes maanden klaar zijn voor gebruik.

In 2018 bedachten innovatieve ondernemers oplossingen, onder meer voor een duurzamer fender voor schepen, in situ olie-analyse en nachtelijk inspecties met behulp van een drone.

Lees hier meer of neem contact op met Erwin Coolen, e.coolen@innovatielink.nl